Het Breincafé

kK Kr 

 

Voor kinderen tussen de 9 en 13 jaar!

Ontdek het talent wat een dyslectisch of AD(H)D brein je brengt. Veel dyslectische kinderen ondervinden veel obstakels in hun schoolcarrière. Extra bijles, veel oefenen, met beperkt resultaat; het is helaas vaak aan de orde van de dag.

Meer aandacht voor de positieve kant van dyslexie of ADHD helpt in onze visie om je talent beter te kunnen benutten. Het draagt bij aan het behouden of opbouwen van een positief zelfbeeld.

Dit is het doel van Het Breincafé

Een dyslectisch, AD(H)D of anders denkend brein brengt je meer dan uitdagingen. Het brengt ook kwaliteiten met zich mee. Hoe gaaf is het, als je al jong kan ontdekken en ervaren welke talenten dit zijn. Met opdrachten en spelletjes gebaseerd op het Notice Ability programma van Dean Bragonier helpen wij kinderen aan dit inzicht.

De breincafés zijn niet onderdeel van een lesprogramma, maar moeten de kinderen energie en zelfvertrouwen geven, en bovenal veel plezier. Met gelijkgestemden aandacht schenken aan ieders unieke talenten. Ze ontdekken en ontwikkelen!

Lijkt dit je iets voor jouw kind?

1 x per maand is er een breincafé in Utrecht. (The Colour Kitchen Pr. Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht). Kijk voor actuele informatie altijd even bij de agenda. Let op! Bevestiging van deelname vindt altijd plaats via mailcontact!

De eerste keer is deelname gratis (daarna 45 euro per half jaar).
Wil je meer informatie ontvangen, laat dan je gegevens achter.

Aanmelden

* indicates required
Email Format

Intuit Mailchimp

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van het Breincafé?

Het Breincafé wil anders lerende en/of anders denkende kinderen een plek bieden waarin ze samen kunnen zijn, waar ze herkenning vinden en waar ze ontdekken wat hun talenten zijn.

Voor welke kinderen is het Breincafé bedoeld?

Het Breincafé is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 9 ™ 13 jaar die anders denken en/of anders leren. Vaak zijn dit kinderen met dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, hooggevoelig, hoogbegaafd, beelddenkers.

In welke steden wordt het Breincafé gehouden?

Op dit moment is er alleen Breincafé in Utrecht. Het is ons streven om binnen 3 jaar in elke provincie van Nederland een Breincafé te hebben.

Wanneer is er Breincafé?

Elke eerste zondag van de maand, van 13 tot 15 uur, is er Breincafé.

(The Colour Kitchen Pr. Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht). Let op! Bevestiging van deelname vindt altijd plaats via mailcontact!

Wat wordt er gedaan tijdens het Breincafé?

Het uitgangspunt is om samen te zijn met gelijkgestemden. We doen samen opdrachten die passen bij de manier van denken van deze groep kinderen en we gaan op ontdekking welke talenten er bij hen passen.

Kun je een voorbeeld geven van wat jullie doen?

Een opdracht is bijvoorbeeld om met een groepje een Tiensterrenhotel voor kinderen te bedenken. Wat heb je daar allemaal voor nodig? Tijdens het doen van deze opdracht komen er talenten naar voren. Deze talenten worden besproken na afloop.

Krijg ik bericht als het Breincafé niet doorgaat?

U krijgt altijd via de mail contact als een Breincafé niet doorgaat.

Mogen broertjes en/of zusjes ook komen?

Als broertjes en zusjes in de leeftijdscategorie vallen (9-13 jaar) zijn ze van harte welkom!

Mogen ouders erbij blijven?

Ouders hebben de mogelijkheid om in het restaurant (in hetzelfde gebouw) een kopje koffie te drinken. Als zij dit willen.

Wat zijn de kosten?

De eerste keer is deelname gratis (daarna 45 euro per half jaar).

Hoe meld ik mijn kind aan?

Aanmelden kan via het contactformulier op de website. Als je je aangemeld hebt, krijg je zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Hiermee is je inschrijving compleet.